Kása-erdő

A Kása-erdő Hódmezővásárhely központjától alig 1 km-re fekvő, közel 90 hektáros parkerdő, melyet a város tüdejének is neveznek.

2018. júliusában a Hód-Mentor Sportegyesület társadalmi egyeztetést kezdeményezett, melynek célja az értékes zöldterület minél jobb kihasználása, megnyitása a városi számára a természeti értékek megóvása mellett.

2018. nyarán megkezdődött a turistajelzések felújítása a piros jelzéssel (a közös szakaszon a kékkel is). A Magyar Természetjáró Szövetség szabványa szerint az eddigi sáv jelzést körséta jelzés váltotta fel. A 2,2 km-es túraút felújítása nagy sikert aratott annak is köszönhetően, hogy az önkormányzat munkatársai megkezdték az ösvény környékének rendszeres kaszálását, gallyazását. A Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület az ösvények mentén odúkat helyezett el, melyeket a különböző madárfajok gyorsan birtokba vettek.

2019. nyarán elkészült a kék körséta jelzés hiányzó szakaszának felfestése is. 2020. márciusában a koronavírus járvány alatti sportolási lehetőség érdekében egy új, zöld körséta jelzés került ideiglenesen kijelölésre.

A legújabb fejlesztést az erdő „bejáratainál” elhelyezett információs táblák jelentik, melyeken a látogatók megtalálják az erdő térképét, „házirendjét” és kipróbálhatják a MapRun nevű okostelefonos tájékozódási játékot is. 

Linkek: