Vásárhelyi Sport Próbák – Szabadtéri közösségépítő sportprogramok Vásárhelyen – Projektzáró sajtóközlemény

Vásárhelyi Sport Próbák – Szabadtéri közösségépítő sportprogramok Vásárhelyen
Sikeresen zárult a Hód-Mentor Sportegyesület TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02186 azonosítószámú projektje, melynek keretében 18 hónap alatt 18 sportesemény került lebonyolításra a legegyszerűbb szabadtéri mozgásformákkal, futás, tájfutás, kerékpározás, gyaloglás/túra sportágakban. A rendezvényeken kortól és nemtől függetlenül mindenki ingyenesen részt vehetett.  

A projekt keretében megvalósult 18 szabadidősport eseményen összesen 1199 fő vett részt, ami 9%-kal meghaladja az eredetileg tervezett résztvevői létszámot.
A Pocket2 kamerával nem csak a projekt keretében megrendezett eseményekhez, hanem az egyesület további rendezvényeihez is készültek, készülnek felvételek. Az események szervezésében résztvevő önkéntesek számára elkészültek a melegítőfelsők, illetve részt vettek a Hungária Kupa tájfutó versenyre szervezett tanulmányúton, ahol egy nagy létszámú szabadidősport esemény szervezésébe nyerhettek betekintést.
Az események résztvevői megkapták az emblémázott sapkákat, pólókat és hátizsákokat. Az időközben kifutott Coleman Event Shelter Pro XL sátrak helyett 6 db 3x1m-es, az egyesület logójával ellátott molinó került beszerzésre.
Összességében eredményesnek értékeljük a projekt lebonyolítását, melynek legnagyobb eredményeként újjáéledt az 50 000 lépés a Holdon teljesítménytúra és kialakult egy 30-50 fős visszajáró törzsközönség, mely rendszeresen részt vett a megrendezett eseményeken.

A projekt eseményeiről részletesen a https://www.sportprobak.hu/ weboldalon, a projekt összefoglaló adatairól pedig a https://www.sportprobak.hu/projekt-informacio oldalon lehet tájékozódni.

Ezúton köszönjük az Európai Unió támogatását, melynek segítségével egy sikeres, az egyesület életét felpezsdítő projektet tudtunk lebonyolítani!